Koken met Simon

In een gezellige omgeving en onder leiding van een deskundige begeleider leert u diverse gerechten te bereiden.

Wie is Simon van Hoppe?

Wie is Simon van Hoppe.
Zoals zoveel collega’s in het koksvak heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt.
Het begon met uitgebreid koken voor zijn eigen gezin en de laatste jaren kookt hij met vaste regelmaat voor groepen op locatie.
Ook geeft hij kookworkshops en kookcursussen.
Het koken bij de mensen thuis is er vanzelf bijgekomen, Thuiskokiets waar zijn passie voor koken uitstekend tot zijn recht komt.
Uiteraard bereidt hij gerechten met verse ingrediënten, als het even kan met verse producten van het seizoen.
En in het bijzonder de soepen die Simon op tafel tovert, zijn inmiddels een kleine beroemdheid.
Zie ook thuiskok

Voor wie?

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Moet u opeens voor uzelf koken en u heeft dat nooit gedaan dan kunt u de beginselen van het koken hier leren. Wilt u  meer kooktechnieken leren of andere recepten uitproberen dan kan dat hier. Hier leer je niet alleen van de kok maar door het samen te doen leer je ook van elkaar. Bij de cursus krijgt u de recepten mee op papier zodat u thuis nogmaals uw kookkunsten kunt tonen.

Twee groepen

Simon werkt met  twee groepen, er is een cursus voor beginners en er is een cursus voor gevorderden

Wie zijn gevorderden? Hier wordt u geacht enige kook ervaring te hebben en samen met Simon gaat u specialiteiten leren klaarmaken.

Wie zijn de beginners? Dit is bedoeld voor cursisten die om wat voor reden geen ervaring hebben met koken maar die dat wel weren leren. U bent pensioen en nu wil je die taak delen met je echtgenoot. Je bent alleen komen te staan en moet voor jezelf zorgen of je wilt het gewoon leren. Allerlei redenen om over de drempel van de keuken te stappen. Simon wil je daar graag mee helpen.

Wat leren we?

Het Kompas heeft een goed toegeruste keuken waar maximaal 10 deelnemers op 5 kooktoestellen de basistechnieken van het koken verder kunnen verbeteren.

De begeleider stelt, in overleg met de deelnemers, het menu voor de volgende keer samen.

De keuken is zoveel mogelijk Hollands, Kokendaarnaast worden er onder andere eenvoudige Griekse, Spaanse en Mexicaanse gerechten klaargemaakt.
Nadat het recept is doorgesproken gaat men twee aan twee aan de slag. Het eindresultaat wordt letterlijk gekeurd, want na afloop van de les wordt de maaltijd gezamenlijk genuttigd. Blijft er nog iets over, dan wordt het mee naar huis genomen.

De gemaakte kosten worden na iedere les verrekend.
Waar: Keukenruimte in het Kompas
Coördinator: Simon van Hoppe
Wanneer Dinsdag vanaf 20 januari 2018
Tijdstip Groep (Beginners) van 9:00 tot 11:30
Wanneer Dinsdag vanaf  9 januari 2018
Tijdstip Groep (Gevorderden) van 13:30 tot 16:00
Duur van de cursus 6 ochtenden /middagen
Kosten € 4,- per les plus kosten ingrediënten

Aanmelden voor de beginners cursus
aanmelden

Aanmelden voor de gevorderden cursus
aanmelden